Verdeturi de primavara si de iarna

w560xh316_verdeturi_primavara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cand spunem verde ne gandim automat la primavara, la salatele pe care le vom manca pe tot parcursul acestui anotimp , ne gandim la spanacul pe care il uram in copilarie doar pentru ca vedeam in desene animate ca spanacul nu le place copiilor .Dar in spatele lor se ascund o gramada de vitamine si minerale , caci le putem numi chiar niste minuni , ne ajuta la detoxifiere si este pacat sa nu profitam de darurile pe care Mama Natura ni le ofera. Dar haideti sa nu fim egoisti si sa impartim acest cadou si cu micutii nostri inaripati , unora le place foarte mult sa rontaie din frunzele proaspete , uneori sa mai arunce si pe jos , dar , la fel cum ne ajuta si pe noi , verdeturile  sunt o adevarata comoara si pentru ei.

SALATA  VERDE

Contine saruri minerale (de iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic si zinc), dar si multe vitamine (A, B, C, D si E). Toate acestea dau organismului rezistenta la infectii si virusuri, contine aminoacizi si mucilagii ce au rol in normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal

SPANACUL

Contine potasiu, acid folic, calciu, fier, vitamina C, vitamina E, vitamina K si fibre alimentare, purifica sangele si ficatul. Reechilibreaza si fortifica organismul; este eficient impotriva anemiei si stimuleaza activitatea inimii.

PAPADIA

Desi este considerata de foarte multi oamnei o buruiana , iar de copii o jucarie excelenta , papadia stimuleaza detoxifierea ficatului si este bogara in fibre vegetale.

Graul incoltit , pe timp de iarna

IMG_3381

Dar de ce sa ne rezumam la primavara si sa nu le facem micutilor  si pe timp de iarna cinste cu niste verdeturi care sa le dea energie? Si aici nu ma refer la acele verdeturi care apar iarna prin piete stropite cu milioane de substante , caci de .. nu este sezonul lor, ci ma refer la graul incoltit. Le place tare mult si este si foarte sanatos ,este un stimulator extrem de important al activităţii vitale a organismului , datorită conţinutului bogat în complexul de vitamina B şi în multe alte vitamine, cât şi a diferiţilor fermenţi (enzime) necesare pentru reglarea proceselor interne din organism. Spalati boabele de grau , iar mai apoi lasati-le intr-un vas cu apa calduta cateva ore, dupa care presarati bobitele intr-un ghiveci cu pamant , dupa cateva zile frunzele ar trebui sa creasca si il puteti servi pe micut cu fragedele fire de iarba. Acelasi lucru il puteti face si cu semintele de mei , numai ca frunzele vor fi mai tari decat cele de grau

IMG_3384

Lasă un comentariu