Legumele sunt gustoase si foarte bogate in vitamine si fibre , cresc aportul de energie si sunt o masa buna pentru micutii nostri prieteni.
- Morcovul-contine vitaminele A, K, C, B6, B1, B3, B9, fibre, potasiu, magneziu, fosfor, mangan. Morcovii sunt o buna sursa de antioxidanti si cea mai bogata sursa vegetala de caroteinoizi .
- Usturoiul-contine 80 de substante capabile sa omoare bacteriile , fiind astfel un antibioticexcelent. Combate parazitii intestinali
- Gulia-contine proteine (1,8%) , lipide, glucide, vitaminele: B1, B2, C, PP. Saruri minerale: poatasiu , calciu , magneziu, fosfor, sodiu, fier, sulf, clor, mangan, cupru
- Cartof (In NICIUN CAZ crud, doar copt sau fiert )
- Broccoli – vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.
- Conopida- vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B9,
- mazare verde
- salata verde
- dovleac-o sursa importanta de vitamina A
- măcriș-vitaminele B1 şi B2, C, PP, K
- rosii-vitamina A , complexul B (B1, B2, B5, B6) , vitamina C , vitamina E si vitamina K si saruri minerale
!!!! Au voie numai fructul rosiei , vrejul si frunzele fiind otravitoare
- telina-contine vitamina A, B, C, K, PP, dar si minerale precum potasiu, zinc, calciu, fosfor, magneziu
- porumb fiert(in cantitati moderate)
- andivele au un continut bogat in saruri minerale (fosfor, fier, potasiu, calciu) si vitamine (A, C si cele din complexul B)
- salata iceberg
- pastarnac-este bogata in vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C si saruri minerale
- spanac
- castravete-contine vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.
- chimen dulce
- ridiche- vitamina C (in concentratii importante), vitamina B1, B9, vitamina D si vitamina E
- dovlecel-vitamina B3 si provitamina A, care sunt prezente mai ales in coaja dovlecelului. La acestea se adauga vitamina C
- patrunjel (in cantitati moderate)
- rucola